1 Decembrie la Alba-Iulia

Cluj Online: Sărbătoarea de 1 Decembrie a strâns în oraşul Unirii români din toate colţurile ţării. Anul acesta a fost cea de-a 90-a aniversare a evenimentului. Cei care au venit mai de dimineaţă la Alba-Iulia au putut lua parte la dezvelirea busturilor regelui Ferdinand şi al reginei Maria.

Nu acest lucru a atras mai curând privirile celor strânşi, cât grupul de câteva zeci de tineri care au venit echipaţi cu steaguri ale României şi care au început să scandeze: „Basarabia e pământ românesc!”. După aceasta grupul s-a urcat pe o movilă şi a început să intoneze imnul şi să afişeze câteva banere cu mesaje naţionaliste. Ulterior a avut loc desfăşurarea paradei militare, urmată de parada porturilor populare, tipice pentru zona judeţului Alba şi pentru alte zone care au venit la eveniment. De asemenea, trei avioane de tip MIG şi trei elicoptere au survolat zona sub ochii miraţi ai privitorilor. Parada porturilor populare a pornit pe fundalul cântecelor lui Nicolae Furdui Iancu, Ioan Bocşa şi Ionuţ Fulea, la fel ca şi anul trecut.

În continuare poze realizate de Cluj Online la momentul menţionat în articol
foto 1 decembrie alba iulia
foto de la alba iulia 1 decembrie pozesteaguri foto alba iulia 1 decembriefotografii de la 1 decembrie 2008steag tricolor alba iulia
Rareş Iordache – Cluj Online

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s